onsdag, oktober 29, 2008

SFP-kaksikielinen sosiaaliliberaali puolue?

Först och främst om mitt eget valresultat: 68 röster med en kampanjbudget på max 15 € är helt ok, enligt mig. Så tack för era röster!

Kiitos kaikille, jotka äänestivät minua kuntavaaleissa. 68 ääntä korkeintaan 15€ kampanjabudjetilla on mielestäni ihan ok tulos.

Sitten vähän pohdintoja vaaleista.

Rkp:n vaalitulos oli huolestuttava Rkp:n kannalta. Huolestuttavaa on nimenomaan se, että äänimäärä vähenee tasaisesti vuosien mittaan. Syyt tähän ovat moninaiset, yksi on kiistatta se, että ruotsinkielisten osuus vähenee suhteessa muuhun väestöön. Muut syyt liittyvät enemmänkin politiikan sisältöön – ruotsin kielen aseman turvaaminen ei yksinkertaisesti riitä syyksi nuorille äänestää puoluetta. Helsingissä se näkyy siinä, että Vihreiden suosio ruotsinkielisten nuorten parissa kasvaa.

Kielipoliittisesti on vain toivottavaa, että ruotsinkielisiä tai kaksikielisiä löytyy muistakin puolueista kuin Rkp:sta, ja että maan kaksikielisyys on heille tärkeä arvo. Ongelma on kuitenkin se, että ruotsinkielisiä ei näytä muista puolueista valta-asemista löytyvän.

Rkp:n on puolestaan kartoitettava, mitkä ovat ne arvot, joiden pohjalta tehdään politiikkaa. Itse uskon, että Rkp:n on asetettava tavoitteekseen olla aidosti kaksikielinen, kansainvälisesti suuntautunut sosiaaliliberaali puolue jonka tavoitteena on 8-9 % kannatus. Muuten puolue tulee pienentymään entisestään.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida